[Distanskurs] Grundkurs i Papegojträning, inlärning och problembeteende

I samarbete med:

15879542_10154546277333001_1336651260_ncropped-IAABC_newlogo_webCert-1.jpg

 

13621847_10207922249833213_585393722_oVill du lära dig kommunicera bättre med dina papegojor, få en djupare förståelse för varför de gör som de gör, och lära dig om grunderna kring problembeteendehantering? Då har du hittat rätt!

I denna distanskurs som spänner över 10 veckor kommer vi att lära oss grunderna om hur papegojors beteende formas av deras omgivning – beteendeanalys. Vilka faktorer påverkar hur de beter sig, och vad- och hur lär de sig egentligen? Vi kommer att se närmare på hur vi tränar i praktiken och lära oss allt ifrån hur vi kan lära in  enkla beteenden som tricks och inkallning och lägga dem på signal, till grunderna i lite mer avancerade koncept som att lära en papegoja frivilligt delta i potentiellt jobbiga saker som kloklippning och undersökningar, till att problemlösa när det inte går som vi tänkt oss. Vi kommer också titta lite på hur en professionell beteendekonsult arbetar och tänker för att lösa beteendeproblematik med en vetenskaplig grund, utan tvång och bestraffning, och diskutera etiken kring att påverka papegojors beteende på olika sätt.

Detta är den perfekta kursen för dig som vill få ett stadigt grepp om grunderna i modern, vetenskapsbaserad och etisk djurträning på ett roligt och intressant vis. Passar både dig med lite tidigare träningserfarenhet och dig som aldrig tränat dina djur tidigare. Kursen är anpassad både för dig som arbetar professionellt med papegojfåglar och du som har egna sällskapsfåglar hemma.

 

 

Föreläsningarna kommer att hållas kvällstid (19:30) varannan torsdag (ojämna veckor) med start den 27/9 2018. Jämna veckor har vi uppsamlingssträffar (online) via kursplattformen där deltagaren kan ställa frågor som dykt upp. I kursen ingår 5 inlämningsuppgifter som också kan diskuteras då. Föreläsningarna kommer att vara ca 1½h per tillfälle. De spelas även in så att möjlighet finns att se dem senare om någon inte har möjlighet att närvara vid ett tillfälle.

För att deltagaren skall få sitt kursdiplom krävs att alla uppgifter är gjorda. Förutom föreläsningarna varje vecka får du också tillgång till en speciell facebookgrupp där allt som rör kursen och även din egen träning kan diskuteras med både instruktör och andra kursdeltagare, något som uppmuntras och rekommenderas för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Stabil internetuppkoppling är ett måste för att gå kursen då all undervisning sker online. Tillgång till mikrofon (och ev webcam) är en bonus då det ofta är trevligt att se och höra varandra under diskussionerna, men det är inget krav!

 

 

 

Vad kan vi lära våra fåglar?

…Det mesta! Genom att lära oss några få, enkla principer och bli bra på att använda dem, kan vi lära våra papegojor massor med saker. Både sånt som är riktigt användbart och kan göra deras (och vårat) liv märkbart bättre, eller beteenden som uppmuntrar dem att använda hjärnan och kroppen, och helt enkelt ha kul! Det är också A och O när det gäller att förebygga problembeteenden som skrikande och bitande.
Här nedan demonstrerar Echo, en av Stephanies egna fåglar, lite av vad vi kan åstadkomma:

Frivilligt delta i veterinärundersökningar:

Att tycka om att få klorna klippta:

…Eller varför inte att måla en tavla?

Om föreläsaren

Kipling

Stephanie Edlund är en internationell föreläsare, nordens enda certifierade papegojbeteendekonsult, och är sedan 2016 även ordförande för Papegojdivisionen inom the International Association of Animal Behavior Consultants, samt skribent för the International Association of Avian Trainers and Educators.
Hon är i grunden utbildad djurvårdare, och har arbetat i djurpark, på djurklinik och som professionell fågeltränare.  Hon har även läst biologi vid Stockholms universitet, samt studerat inlärningspsykologi och djurträning runt om i världen. Idag arbetar hon på en av Sveriges veterinärkliniker som specialiserar sig på fåglar, och har där även en beteendemottagning.
Stephanie driver sitt eget företag, DjurSmart, som erbjuder beteendekonsultationer och kurser för alla som har eller arbetar med djur. Hon är också ansvarig för det internationella projektet Understanding Parrots, vars syfte är att erbjuda pålitlig information till papegojintresserade över hela världen.

 

 

ink1

Plats:
Kursen sker via Distans! Du kan läsa kursen var som helst i landet så länge du har en stabil internetuppkoppling.

Datum och tid:
Kursen startar den 27:e September och pågår i 10 veckor, fram t om den 6:e December. Föreläsning sker varannan vecka (ojämna veckor), Torsdagar klockan 19:30. Jämna veckor har vi istället ett kortare onlinemöte där deltagarna kan ställa frågor, få feedback, och diskutera veckans uppgift vid samma tid.

Anmälan
Skicka ett mail med deltagarens fullständinga namn, fakturaadress och information om vilka fåglar du arbetar med, i vilket sammanhang, och om det är något du är särskilt intresserad av/vill lära dig mer om till Stephanie@djursmart.se

Kursavgift: 2200kr ink moms. (Möjlighet till delbetalning finns! Hela beloppet måste dock vara betalt innan kursens början.) Max 10 deltagare.

Du kan även välja att vara med som medlyssnare. Det innebär att du får vara med på alla föreläsningar, men du får ej tillgång till facebookgruppen, diskussionsträffarna eller personlig feedback från handledaren. Du gör inte några hemuppgifter och erhåller ej kursdiplom.
Medlyssnaravgift: 1000kr ink moms.

Har du varit antagen till en tidigare papegojträningskurs i djursmarts regi och vill vara med online så erhåller du ett speciellt rabatterat pris. Maila för mer info!

Observera att anmälan är bindande, men du har 14 dagars ångerrätt från anmälningsdatum.

Varmt välkommen!