Hantera hantering – från tråkigt måste till frivillig fest!

Hantera hantering – från tråkigt måste till frivillig fest!


öraHundar får stå ut med mycket!
Klor ska klippas, tänder borstas, päls vårdas, de ska badas, och tolerera att bli undersökta av helt främmande personer på konstiga platser med främmande hundar och lukter, bli fasthållna, lyftas… Inte konstigt att det blir för mycket ibland!

Den här kursen är till för dig som vill att hunden inte bara skall tolerera allt det vi måste göra för att vårda den – utan bli en frivillig och villig deltagare i sin egen omvårdnad.
Kursen passar både dig som har en hund som i dagsläget tycker att hantering och veterinärbesök är jobbigt och er som vill arbeta förebyggande, t ex med en ny hund eller valp.

Vi kommer att gå igenom både den generella teori som vi arbetar med och lära oss vad vetenskapen säger om att jobba utan rädsla och obehag på ett enkelt och engagerande vis. Vi kommer också gå igenom vilka grundbeteenden som kan vara bra att ha intränade, hur vi kan jobba med dessa, och även hämta lite inspiration från förebyggande träning med andra djurslag än hund. Hur kollar vi tänderna på en gris, palperar en papegoja eller röntgar ett sjölejon? Och vilka idéer kan vi ta ifrån arbetet med andra djur och applicera på hur vi jobbar med våra hundar? Under träffarna kommer vi jobba på att träna in användbara grundbeteenden och att bilda positiva associationer till de redskap, dofter och situationer som kan förekomma vid vardagshantering och veterinärbesök. Är det något särskilt du vill arbeta på tillsammans med just din hund? Säg till så lägger vi fokus på det!

MAthias

I kursen ingår:
  •Korta förinspelade onlineföreläsningar
  •4 Träffar i träningslokal á 2h och 1 kortare på veterinärklinik, totalt 5 träffar. Klinikträffen sker enskilt och då kliniken i övrigt är stängd för kunder. (Besöket på klinik ingår endast för deltagare med hund.)
  •
Skriftligt material

Du kan delta i kursen med egen hund eller utan hund som observatör.
Antalet platser med hund är kraftigt begränsade för att vi skall kunna lägga mycket fokus på varje ekipage!

 

vågklipptesmie

Förkrav:
Grundläggande kunskap om träning med positiv förstärkning (att träna in ett nytt beteende och lägga på signal) är ett plus, men inte ett måste.

Datum och plats:
Kursen kommer att hållas i djurgymnasiets superfina hundcenter i Liljeholmen, Stockholm. Besöket på klinik sker på Djurkliniken Roslagstull som ligger på valhallavägen 12A.
Träffarna på hundcentret sker Måndagar 18-19:30. Träffen på klinik bokar vi in exakt tid för senare.
5/2: Hundcenter
12/2: Hundcenter
19/2: Hundcenter
26/2: Hundcenter
4/3: (Söndag) Djurkliniken

 

 

Övrig information:raka
För att delta på kursen behöver du en filt eller platsmatta till din hund. Observera även att din hund bör ha sele eller platt halsband på sig och skall hålla kopplad om inte annat avtalas under kursen. Strypkoppel, kedjor eller liknande är inte tillåtet. Ta med gott om din hunds favoritgodis! 🙂

Pris:
Med hund: 2900kr (Endast 6 platser)

Observatör utan hund: 1900kr (Endast 8 platser)

Anmälan: 
Du ansmäler dig till kursen genom att skicka ett mail med namn och telefonnummer till Stephanie(at)djursmart.se. Skriv även om du önskar delta med eller utan hund, och om det är något särskilt område inom hanteringsträning som du vill fokusera extra mycket på.
Observera att anmälan är bindande. Du har dock 14 dagars ångerrätt!

Om instruktören:
Stephanie har en lång bakgrund inom djurskötsel och har även studerat biologi vid stockholms universitet. Hon har tidigare arbetat som djurvårdare i djurpark i flera år. Idag arbetar hon deltid som djurvårdare på utökad nivå vid en veterinärklinik för sällskapsdjur samtidigt som hon driver sitt eget företag där hon föreläser och håller kurser både i Sverige och internationellt. Stephanie är certifierad beteendekonsult via IAABC där hon även sitter som ordförande för papegojdivisionen sedan 2016. Hon är också certifierad inom fear free, och är särskilt intresserad av hur vi kan använda inlärningspsykologi för att minska rädsla och obehag och öka välfärden för djur under mänsklig omvårdnad!

ink1

cropped-IAABC_newlogo_webCert-1.jpg                      FearFree_Prof_RGB_large-1

Varmt välkomna!