KURSDAG: Fågelträning och inlärning i Stockholm!

Välkommen till en heldag om fågelträning och beteende i Stockholm den 19:e Maj!

Fåglar, precis som alla djur, lär sig hela tiden. Men hur går det till egentligen, och vad kan vi faktiskt lära dem? Följ med på en helhelg med den professionella fågeltränaren och beteendekonsulten Stephanie Edlund och lär dig mer om detta superspännande ämne!

 

Kursen kommer att handla om grunderna i inlärning, och hur vi kan använda de kunskaperna för att lära våra papegojor både tricks och riktigt användbara beteenden i praktiken! Undrar du hur du lär papegojan att vinka,  komma på inkallning, att faktiskt tycka om att få sina klor klippta, gå in i buren när du ber den, eller varför inte att måla en tavla? Här lär vi oss det grundläggande!

Anmälan och mer information:Anmälan sker via mail till stephanie@djursmart.se
Inkludera namn på de personer du vill anmäla, samt ditt telefonnummer.  Meddela även om du är intresserad av att ta med egen fågel. (Vi kommer gemensamt fram till om din fågel är en lämplig kandidat!) Det kommer även att finnas ett par fåglar på plats att öva med.

När du anmält dig får du information om betalning och annat via mail, så snart nog med anmälningar inkommit.  (Vi är registrerade för F-skatt, betalning kan ske via bankgiro eller swish.) Observera att anmälan är bindande. Enl distansavtalslagen har du rätt att ångra dig upp till 14 dagar efter anmälan, dock ej efter att kursen är påbörjad eller om kursen börjar inom 14 dagar efter anmälan. Sker avbokningen senare än så kan kursavgiften ej återbetalas/är du skyldig att betala hela beloppet. Du får dock alltid ge bort din kursplats till någon annan.
Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller! 

Plats:
Djurgymnasiets hundcenter
Elektravägen 31
126 30 Hägersten

Djurgymnasiets hundenter är en stor lokal benägen i hägersten. Här finns modern föreläsningsutrustning och massor med utrymme för den som vill flygträna!
http://www.djurgymnasiethundcenter.com/traningslokal

Datum och tid: 19/5 -2018
Lördag: 9:30:00 – 16:30

Priser (medlem i sveriges papegojförening):
Vuxen: 1200kr (ink 25% moms)
Student/ungdom (heltidsstuderande eller under 18 år): 800kr/person (ink 25% moms)
Priserna inkluderar fika och snacks under dagen. Lunch kan värmas på plats eller inhandlas i närområdet.
Välkommen!

Vad kan vi lära våra fåglar?

…Det mesta! Genom att lära oss några få, enkla principer och bli bra på att använda dem, kan vi lära våra papegojor massor med saker. Både sånt som är riktigt användbart och kan göra deras (och vårat) liv märkbart bättre, eller beteenden som uppmuntrar dem att använda hjärnan och kroppen, och helt enkelt ha kul! Det är också A och O när det gäller att förebygga problembeteenden som skrikande och bitande.
Här nedan demonstrerar Echo, en av Stephanies egna fåglar, lite av vad vi kan åstadkomma:

Frivilligt delta i veterinärundersökningar:

Att tycka om att få klorna klippta:

…Eller varför inte att måla en tavla?

Om föreläsaren

Kipling

Stephanie Edlund är en internationell föreläsare, nordens enda certifierade papegojbeteendekonsult, och är sedan 2016 även ordförande för Papegojdivisionen inom the International Association of Animal Behavior Consultants, samt skribent för the International Association of Avian Trainers and Educators.
Hon är i grunden utbildad djurvårdare, och har arbetat i djurpark, på klinik och som professionell fågeltränare.  Hon har även läst biologi vid Stockholms universitet, samt studerat inlärningspsykologi och djurträning runt om i världen. Idag arbetar hon på en av Sveriges veterinärkliniker som specialiserar sig på fåglar, och har där även en beteendemottagning.
Stephanie driver sitt eget företag, DjurSmart, som erbjuder beteendekonsultationer och kurser för alla som har eller arbetar med djur. Hon är också ansvarig för det internationella projektet Understanding Parrots, vars syfte är att erbjuda pålitlig information till papegojintresserade över hela världen.

Varmt välkomna!
yt

I samarbete med:

15879542_10154546277333001_1336651260_ncropped-IAABC_newlogo_webCert-1.jpg