Välkommen på Papegojskötselkurs i Stockholm!

Har du papegoja eller funderar du på att skaffa? Då är denna kursdag för dig!
Undulat eller Ara – Alla är välkomna!

bild

Papegojor är fascinerande djur med sina vackra fjäderdräkter, deras intelligens och förmåga att härma ljud, så det är inte konstigt att det är lätt att falla för dem och vilja ha en själv! Men de är också vilda, exotiska djur och det krävs oerhört mycket kunskap för att de skall kunna leva bra liv under mänsklig omvårdnad, och för att vi som djurägare skall kunna leva bra liv tillsammans med dem. Felaktig skötsel är den absolut vanligaste orsaken till att papegojor blir sjuka, och det är väldigt mycket en papegojägare behöver veta för att hålla sin papegoja psykiskt och fysiskt frisk hela dess långa liv. Det kan vara svårt att veta vad som är viktigt att ha koll på, och dessutom att kunna sålla bra information från all den uppsjö av dålig som finns både i böcker och på internet. Den här kursen är till för att du skall få grundläggande koll på vad som krävs för att ta hand om papegojor på ett bra sätt och få en överblick av vad de behöver för att må bra under mänsklig omvårdnad.

Ämnen vi kommer att beröra inkluderar:426516_4780780236509_1360740781_n

  • Papegojor i det vilda
  • Lagar och regler
  • Skötsel och miljö
  • Foder
  • Berikning
  • Beteende och träning
  • Vanliga sjukdomar och förebyggande
  • Och mer!

Möjlighet till fördjupningskurser finns i framtiden – denna kursdag är för dig som vill få en bra överblick över många viktiga områden inom papegojskötsel.

_______________________________________________________________________

Om instruktören

ink1
Stephanie Edlund är Sveriges enda certifierade papegojbeteendekonsult (CPBC) och även ordförande för Papegojdivisionen inom IAABC. Hon sitter i utbildningsutskottet- och är skribent för IAATE (International Association of Avian Trainers and Educators).
Stephanie är i grunden utbildad djurvårdare och har även studerat Biologi vid Stockholms universitet.  De senaste 10 åren har hon bland annat arbetat i djurpark, som professionell fågeltränare och som naturbrukslärare. Hon är numera djurvårdare på utökad nivå på Djurkliniken Roslagstull som specialiserar sig på bland annat exotiska fåglar, samtidigt som hon driver sitt eget företag där hon är aktiv som internationell föreläsare och erbjuder kurser, workshops och beteendekonsultationer. Hennes kunder inkluderar allt ifrån vanliga djurägare till djurparker, större organisationer och veterinärer.  Stephanie driver också det internationella projektet Understanding Parrots som syftar till att öka kunskapen om- och förståelsen för papegojfåglar.

 

Djursmart2FearFree_Prof_RGB_large-1

cropped-IAABC_newlogo_webCert-1.jpg

15879542_10154546277333001_1336651260_n

Bildresultat för evidensia djurkliniken roslagstull logoBildresultat för korpdalen logo

_________________________________________________________________

 

Planerade kurstillfällen

16/12-18, LOMMA
Mer info och anmälan hittas här! 

20/1-19, STOCKHOLM
Plats: Vallhallavägen 12A (Evidensia Djurkliniken Roslagstull)
När:  Söndag den 20/1 kl 10:00-16:30
Anmälan: Skicka ett mail till Stephanie@djursmart.se med fullständigt namn och fakturaadress
Kursavgift: 600kr per person (ink moms.) Lätt fika ingår, lunch kan tas med (kyl och mikro finns) eller köpas i närområdet. (Ica och div snabbmat finns!)
Antal deltagare: Max 8 deltagare

Parkering finns mitt emot kliniken.  Observera att anmälan är bindande, du har 14 dagars ångerrätt. Inga egna fåglar tas med till denna kurs!